2045 Törökbálint, Tópark u. 1a +36 (70) 424 2294
Olasz kilincsek - az igazi dolce vita egy otthonban?

Olasz kilincsek - az igazi dolce vita egy otthonban?

A beltéri ajtóvásárlástól való egyáltalán nem indokolatlan irtózását legyűrve igyekszik az otthona stílusát, vagy lakberendezőként a megrendelőjét a.l.a.k.í.t.a.n.i.

Egységesen.
Lehetőleg nem nyögvenyelősen.

Ráéreztem?

Édes az élet, ha mindezt nem öt helyről beszerezve sikerül csupán elérnie. Nem vitatéma, hogy a lakberendezés a legsokoldalúbb feladatkört takaró „tervezői küldetés”, valódi héroszi küzdelem.

Ma már a tapasztalat viszont azt mutatja, hogy nem szükséges több helyen megjelennünk ahhoz, hogy álmunk végre megvalósuljon.

Mert torokszorító jelent, amikor állunk egy ajtó előtt, stílusától elolvadunk, de kilincset?...na azt nem találunk ’olyat’ hozzá, mely valóban házasságra léphetne vele.

Ami úgy igazán ott van.

Vagy mégis?

 

Milyen kilincs illik egy helyiséghez? – az olasz kilincsek igazi „gentlemanként” állnak az igényekhez

Beltéri ajtóinkon szívesen látjuk a piacvezető kilincsforgalmazó, a Lartech Maestro termékeit. Mert változatos, egyedi formaviláguk, izgalmas felületkezelésük mind a lakosság, mind a lakberendezők és belsőépítészek örömére adják meg az álmok beteljesülését.

Mert a lakberendezés egy művészet.

A Maestro ezt tudja, ezért minden egyes termékük egy gondosan megformált, művészi igénnyel és legjobb technikai tudásuk szerint kivitelezett valódi alkotás.

Az esztétikum, a funkció, a stílus a legjellemzőbb kulcsszavak, ha le kellene őket írni. Csupán néhány szóban.

A kilincs nem csupán praktikusságban szolgál ki, de mint ahogy egy gyűrű a kézen, vagy egy fülbevaló a fülben… ehhez hasonlóan bizony az otthon dísze is.

A legkiválóbb tervezők és a legmodernebb, 21. századi technológia segítségével érik el, hogy akár a modern, akár a rusztikus vagy épp klasszikus otthon megálmodói is megtalálják a „szerelemkilincset” önmaguk számára.

Sőt, a gyártás során a munkakörnyezetre is kimagasló figyelmet fordítanak.

A keletkezett hulladékok környezetebarát tárolása, újrahasznosítás épp annyira fontos számukra, mint a kilincsek felületének sokszínűsége.

A Maestro egyik forgalmazott kilincse a Dnd márka, mely piacvezető kilincsgyártó cégként neves tervezők neves alkotásait sorakoztatja fel. Újra és újra.

Íme két tervező, akik „álmait” feltétlenül ismernie kell.

 

Alfonso Femia - az Infinito megálmodója egy elegáns, de gondtalan; dekoratív, de minimalista termék egyidejű megjelenésének adott életet

Olyan projektben gondolkodott, amely teljesen átírja az ajtó és a fogantyú közötti kapcsolatot, és ez utóbbi egy példátlan, korábban elképzelhetetlen fizikai teret hoz létre.

Az Infinito kilincsek két kivitelben (hosszú és rövid címes) és három felülettel kaphatóak: természetes sárgaréz, szatén króm, fekete.

 

Jaime Hayon - Zeppelin ajtókilincsei kifejezetten kerekített megjelenésével utal a Zeppelin léghajókra az 1900-as évek elejéről

Hangsúlyos lekerekített alakja formailag emlékeztet az 1900-as évek Zeppelin léghajókéra. Ezt a klasszikus kilincset Jaime Hayon kifejezetten a Dnd-nek tervezte.

A Zeppelin négy különböző kivitelben kapható: zöld, fekete, polírozott nikkel és antik fényes arany.

 

DND - az olasz gyártó kilincsei nemcsak mutatósak, de minőségiek is

A kilincsek és fogantyúk több százféle méretben, színben és stílusban igyekeznek kiszolgálni:

  • a minőség (termékeikre 10 év, esetenként 20 év garanciát vállalnak bevonattól függően);
  • a dizájn (az új modellek jó részét neves formatervezők alkották, olyan világ- vagy európaszerte ismert nevek, mint Karim Rashid, Nicola Novelletto, Marco Pisati, vagy Giulio Iacchetti, Jaime Hayon, Alfonso Femia);
  • az innovatív megoldások iránt fogékony tervezőket.
    Egyedi formavilág és izgalmas felületek – pl. PVD BG: antik arany felület; PGS: grafit szatén szín; OLV: kézi polírozású réz -, és sokféle alapanyag - réz, acél, zamak, bőr, porcelán, fa – jellemzi őket.

 

Milyen típusú otthonokat és helyiségeket szolgál ki az „olasz stílus”?

A modern, fiatalos otthonba a lekerekített vagy szögletes, letisztult, díszítésektől mentes kilincseket ajánljuk (inkább a rozettás kilincs modelleket keresse kialakításban). A matt króm, rozsdamentes acél, fényes króm vagy réz lesz színben és anyagban a nyerő.

Egy klasszikus polgári otthonba már inkább a lágyabb, lekerekített formákkal fog jól mutatni egy hasonló stílusban választott ajtó, a cizellált részletek és díszítőelemek pedig nem hiányozhatnak róla.
A lakkozott réz, antik, súrolt bronz, esetleg fényes króm (netán porcelán?) színeivel pedig nem fog mellényúlni.

Ön inkább egy dizájnosabb, avantgard stílusban kialakított otthonba keresné a tökéletes részleteket?

Az avantgardból kiindulva a behatárolhatatlan, formabontó, a megszokottól eltérő kialakítások lesznek stílushűek, és elsősorban rozettás kialakítású modelleket ajánljuk mi is.

Anyagában és színében bármi lehet. Az üvegtől és fától sem feltétlenül kell több méter távolságot vennie.

Az igazi, olaszos temperamentumú mediterrán otthon is leginkább a lekerekített formákat, több-kevesebb díszítéssel és finom részletekkel kidolgozott kilincseket fogja vonzani; vagy esetenként épp ellenkezőleg, szándékosan durva, elnagyolt részletekkel teszi „mediterránossá” a hangulatot.

Inkább hosszúcímes, ritkán rozettás modellek épp úgy elbírják a réz, antik réz, bronz, súrolt bronz, fa és porcelán betéttel elképzelt kilincseket.

A Hightech, minimalista otthon, igazi Jackson család féle kialakításban gondolkodik.
Így a hűvösen egyszerű, egyenes (lineáris) vonalvezetés fog minden egyes kilincset jellemezni. A letisztult formák, gyakran szögletes modellek lesznek a leginkább jó választások.

A matt króm, rozsdamentes acél, szatén nikkel (akár alumínium is!) a formákhoz illő anyag és színkombinációk.

Ajtót és kilincset egy helyről? Az egyedi tervezésű ajtó előnye, hogy nemcsak színben, kialakításban válik tervezhetővé, de a kilincstől a pántokig is Ön diktálja a részleteket. Látogasson el bemutatótermünkbe, és találja meg álomajtaja mellé az álomkilincset is!
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO