2045 Törökbálint, Tópark u. 1a +36 (70) 424 2294
Egy praktikus, mégis dizájnos ajtó kis élettérhez - tegye élhetővé és vonzóvá lakását

Egy praktikus, mégis dizájnos ajtó kis élettérhez - tegye élhetővé és vonzóvá lakását

Ez a cikk akkor is hasznos lesz Önnek, ha kis élettérben él, vagy épp kis életterű lakását szeretné eladni, bérbe adni.

Tegyük fel, hogy van egy lakása, amit szeretne bérbeadni. Hiszen a mai albérletárak mellett szép mellékkeresetre tehet szert.

Azonban mindösszesen 43 nm-es.

Ma már számos kis lakás vetekedik az emberek figyelméért, és mivel egyik sem kétforintos havi tétel a bérlőknek, korántsem mindegy, hogy milyen életteret és életérzést nyújt nekik.

Mi kell ahhoz, hogy "eladja a vonzalmat"?

Ezer módon viheti sikerre a lakása kiadhatóságát.
Korszerű nyílászárók, prémium bútorok, felújított parketta.

A lakás értékét „ésszel, mint erővel” könnyebb növelni; és az árprezentáció eszközét használva játszi könnyedséggel különböztetheti meg lakását a többi tucattól. Van azonban egy dolog, ami – ha szerepel a stratégiájában – szinte biztosan sikeresebbé teszi.

Miért?

Mert ha ez a dolog rendben van, akkor az egyben azt is jelenti:

  • Jól átgondolta a lakásajánlatát.
  • Ismeri az emberek igényeit.
  • Tisztában van a kis terek hátrányaival.

Ez a térkihasználtság.

 

Akár kiadni akár élni kíván a kis terekben, bizonyára Ön is irigyli őket- na de kiket is?

A nagyobb és/vagy összefüggő terek tulajdonosait.

 

Esetükben látszatra nincsenek kompromisszumok. (Ha próbált meg már 43 nm-es lakásba kanapét keresni az IKEA-ban, tudja miről beszélek.)

Számos ötletet lehet megvalósítani egy nagyobb négyzetméterű lakásban, vagy akár loftlakásban, ahol a minimál stílusú belterük lehetőséget adhat a kibontakozásra. Sőt, ha mindezt kreatívan kombináljuk a fával vagy akár az üveggel (a nagy tágas terekkel csodákat művel), egészen exkluzív végeredményt kaphatunk.

Egyszerű de mutatós megoldásokkal a lakberendezés egy 43 négyzetméteres lakásban sem lehetetlen: de mi a helyzet a beltéri ajtókkal?

Kis életterek beszűkült életérzését számos lakberendezési trükkel lehet tompítani. Természetes anyagok, színes dekorációk, világos színek, változatos textúrák és formavilág és a 43 négyzetméter azonnal életre kel.

De hiába trendi, egyedi és roppant látványos, ha megfeledkezünk egy otthonelemről, mely nem csupán lakberendezési tárgy, de egyben elkerülhetetlen hátköznapi elem is:

a beltéri ajtó.

A beltéri közlekedés vagy az otthonok (egy nagyobb ház esetében akár 7-8 ajtó is lehet egy otthonban) belső látványát tekintve sem másodlagosak, azonban egy 43 négyzetméterenen az 1-2 beltéri ajtó esetében a fajta, a kialakítás is fontos tényező.

Hiszen olyan holttereket teremthet meg egy ajtó mindennapi használata a lakáson belül, ami üresen vegetál majd (nem tehetünk oda semmit, ha szeretnénk ki-be nyitogatni).

Például a gyerek hosszabbítható ágya teljes hosszában már költői kérdést vet fel: miként fog ez elférni?

Pedig egy beltéri ajtó teszi fel a koronát otthonának kinézetére. Meghatározza az összképet, a hangulatot és stílust.

Életre keltheti a helyiséget.

Van a kis életterek esetében is megoldás arra, hogy ne faragjon a használható élettérből, de a hangulat- és stílusteremtésben is hozza a formáját?

Igen.

Beltéri ajtóból is számos kialakítás létezik.
Például ma már a síkban záródó ajtók esetében - ahol az ajtólapok a szobákba nyílnak, szobák felől vannak síkban - a domináns térből sem szükséges a tokokat (mint egy falfülke) szemlélnünk.

Különösen, ha minimalista stílushoz ragaszkodunk, és nem szeretnénk, hogy a falfülkék megjelenjenek a helyiségben.

Létezik már síkban záródó, tokban nyíló ajtó is, mely lehetővé teszi, hogy az ajtónyitás irányától függetlenül az ajtólap síkja legyen az, ami látható.

A kis légtérben a szokásos mozdulatot: ki-be nyitogatást is megspórolhatjuk. Ezzel használható belső teret nyerve.

Egyszerű, dizájnos mégis praktikus megoldásnak bizonyulnak a tolóajtók használata.

Elkerülhetőek a szagok terjedése a konyhából anélkül, hogy egy beltéri ajtóval lényeges méretű használható belteret veszítenénk.

DE ennél jóval több előnye is van a tolóajtóknak:

  • növelhetjük a teret, és nem csak vizuálisan a kis szobákban is.
  • nem kell lemondanunk értékes és használható belső terekről egy kis alapterületen sem.
  • nem jelent majd gondot a mindig útban levő ajtószárny.
  • a bútorok elhelyezése könnyebb lesz.
  • kitűnő térelválasztó eszközök lehetnek, egybenyithatóak a belső terek, egyetlen húzással.
  • lakberendezési ötleteinknek is adhatnak egy löketet, hiszen különleges megoldások születhetnek az üveg vagy fa alapanyag választásával.

A falba futó tolóajtók elegánsabbak és praktikusabbak, ahol a tolóajtó használaton kívül tulajdonképpen rejtve marad - itt már a válaszfalazáskor tudniuk kell a szakembereknek, hova kerül a tolóajtó, hiszen dupla nagyságú falnyílást kell kialakítani.

Ez esetben a falnak mindkét oldala bútorozható és dekorálható.

Ha élhető, kényelmes, vidám hangulatú enteriőrre vágyik, minden hasznos terület felhasználható a tárolóhelyekhez is. Otthoni munkavégzéshez is helyet lehet biztosítani úgy, hogy az ne legyen szerves része sem a nappali sem a háló zónáknak.

Kellemesen élhető környezet, kis alapterületen is, ami nem akadályozza meg a lakberendezései ötletek megvalósításban. A tolóajtókkal nem csupán csalunk egy picit a különböző trükkökkel, hogy nagyobbnak mutassuk a teret, mint amilyen valójában. Ténylegesen életteret nyerhetünk a holt tereket pedig elfelejthetjük. Írjon nekünk, és választ kap a további kérdéseire.

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO